شغل های پر درآمد و پولساز و فاکتورهای انتخاب شغل
- سه شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۸
- 1,215 بازدید
- عمومی
پردرآمدترین شغلهای ایران و شغل های پر درآمد در ایران، تقریبا شغلهای نزدیک به هم هستند البته با کمی تفاوت. به عنوان مثال جراحان زیبایی در بین پردرآمدترین مشاغل در ایران و جهان هستند با این تفاوت که در ایران جراحان زیبایی بینی و در کشورهای دیگر جراحان زیبایی شکم و.. درآمد بالایی دارند.پردرآمدترین شغلهادلایل بسیاری وجود دارند که باعث می شوند هیچ کس دوست نداشته باشد کسی از میزان دقیق دارایی اش باخبر شود. اینها تنها محدود به قشر پردرآمد جامعه هم نمی شود، اگر به دوروبرتان دقت کنید، حتی آدم های کم درآمد هم به طور دقیق به شما نمی گویند چقدر درآمد دارند!بنابراین پرس و جو درباره پردرآمدترین مشاغل حال حاضر ایران را آغاز کردیم و فهرستی که همراه با توضیح می خوانید حاصل همین جست و جو میان جامعه محافظه کار ایران است!
یکی از فاکتورهای انتخاب شغل برای هر انسان درآمد آن است. ما همواره به دنبال شغلی هستیم که درآمد زیادی داشته باشد تا بتوانیم به واسطهی آن زندگی راحتی داشته باشیم. اگر شما هم به دنبال اطلاعات این قبیل مشاغل هستید، در ادامه شما را با شغلهای پردرآمد ایران آشنا خواهیم کرد.
شغل های پردرآمد ایران
1. جراح زیبایی
هر روز در سراسر جهان و مخصوصا در ایران تقاضا برای عمل زیبایی زیاد میشود. با نگاهی به اطرافیانمان متوجه میشویم در واقع در بین آقایون و خانمها از هر ۱۰ نفر ۳ یا ۴ نفر حداقل یکبار عمل زیبایی انجام دادهاند. بیشتر عملهای زیبایی در ایران مربوط به عمل زیبایی بینی است. طبق گزارشها در سال ۲۰۱۳ میلادی حدود ۲۰۰۰۰ نفر در سال در ایران عمل زیبایی انجام میدهند. جراحی زیبایی یکی از پردرآمدترین شغلهاست که البته با افزایش تقاضا برای عملهای زیبایی دستمزد متخصصین نیز به صورت پلهکانی افزایش مییابد.
قیمت زیباسازی یک بینی در بازار متخصص های این جراحی متفاوت است. ممکن است شما جراح گمنامی را پیدا کنید که با مبلغ خیلی کم هم دماغ شما را زیر تیغ و چکش ببرد اما در بازار حرفه ای ها قیمت ها تصاعدی بالا میرود.
معمولا جراح های حرفه ای و سرشناس دو روز در هفته را به عمل جراحی اختصاص می دهند و سایر روزها را در مطب به ویزیت عمل شده ها و افرادی می پردازند که برای جراحی مراجعه می کنند. در آن روز جراحی هم چهار تا پنج فرد در هر روز مورد جراحی قرار می گیرند.به طور میانگین یعنی هفته ای 16 تا 20 نفر. این ارقام را که ضربدر ماه های سال و قیمت جراحی توسط حرفه ای ها کنید، ارقام ابتدایی مطلب را به دست می آورید.
2. جراح قلب
یکی از مشکلاتی که امروزه بیش از پیش در ایران فراگیر شده، افزایش تعداد افراد مبتلا به بیماریهای قلبی است. متاسفانه تعداد زیادی از افراد نیز سالانه جان خود را به دلیل بیماریهای قلبی از دست میدهند. عمل قلب یکی از پرهزینهترین عملهایی است که در ایران انجام میشود. به همین حاطر جراحی قلب را نیز باید در دسته شغل های پردرآمد ایران جا داد.
3. دندانپزشک
دندانپزشکی نیز یکی از شغل های پردرآمد ایران است. امروزه فعالیتهای جانبی مانند اصلاح طرح لبخند درآمد آنها را بسیار بیشتر از پیش کرده است.
دندانپزشکی از آن رشته های پر درآمد است که داوطلبان کنکور از دوران دبیرستان برای قبولی در آن برنامه ریزی می کنند. همین حالا ۲۰ هزار دانشجوی دندانپزشکی در ۶۶ دانشکده مشغول تحصیل هستند و پیش بینی می شود تا سال ۱۴۰۰ تعداد دندانپزشکان ما به ۵۰ هزار نفر برسد. این یعنی با توجه به جمعیت ۸۰ میلیونی کشور، حداقل در مناطق محروم ، همچنان ظرفیت و بازار کار برای این شغل وجود دارد. البته دانشجویان این رشته برای تبدیل شدن به یک دندانپزشک عمومی باید ۲۱۷ واحد درس بخوانند که همین حداقل ۶ سال طول می کشد (دانشجویان مهندسی به طور متوسط ۱۴۰ واحد می گذرانند) بعد هم به شرط گذراندن طرح اجباری خدمت در مناطق محروم، می توانند مطب تاسیس کنند.
تجهیزات دندانپزشکی قیمت های بالایی دارد اما در عوض درآمد آن هم دندانگیر است. البته، اگر کسی متخصص باشد هم طبعا درآمد بالاتری دارد. در حال حاضر تعداد دندانپزشکان عمومی ایران حدود ۱۸ هزار نفر تخمین زده می شود اما متخصصان این رشته فقط ۳ هزار نفر است. یعنی تقریبا به ازای هر ۲۷ هزار ایرانی یک متخصص دندانپزشکی وجود دارد و همین شانس آنها را برای کسب درآمد بالا می برد.
همانطور که خودتان در جریان هزینه ی بالای دندانپزشکی ها هستید، دندانپزشک ها درآمد خوبی دارند و شغلشان در ایران بسیار موردنیاز است. در حال حاضر تعداد دندانپزشکان عمومی در ایران حدود 18000 نفر است که فقط 3000 نفر از آنها در این رشته متخصص هستند. یعنی تقریبا به ازای هر 27000 ایرانی، یک دندانپزشک وجود دارد که همین شانس آنها برای درآمد بالا را بیشتر می کند.
4. دارو سازی
رشته داروسازی ممکن است جذابیت های پزشکی و دندانپزشکی را از دید خیلی ها نداشته باشد اما در عوض مزایایی دارد که می توان به عنوان یک شغل خوب و پولساز روی آن حساب کرد. دوره داروسازی عمومی ۲۰۷ واحد است و ۶ سال طول می کشد اما دانشجویان داروسازی بعد از گذراندن ۱۴۰ واحد به شرط داشتن معدل بالا می توانند کارت انجمن داروسازان را دریافت کنند و به عنوان قائم مقام مسئول فنی داروخانه ها مشغول کار شوند. بعد از فارغ التحصیلی هم فرصت های شغلی متعددی مثل تاسیس داروخانه و فعالیت در کارخانه های داروسازی پیش روی آنها قرار دارد.
سرانه مصرف دارو هم که درست یا غلط بسیار بالاست و این عملا به نفع داروسازان است. کمتر از یک سال پیش رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرده بود سرانه مصرف دارو در ایران ۵۰ دلار در سال است. این گردش مالی ۴ میلیارد دلاری ظرفیت های قابل توجهی را درون خود دارد. البته از این نکته هم نباید گذشت که هزینه تاسیس داروخانه بسیار بالاست. میزان سود داروخانه ها از فروش محصولات تولید داخل ۳۰ درصد و داروهای وارداتی ۵ تا ۱۲ درصد است. در حال حاضر حدود ۱۲ هزار داروخانه در سراسر کشور وجود دارد.
5. مربی و بازیکن فوتبال
میزان پرداختی به مربی و بازیکنان فوتبال در کشورهای آسیایی زیاد نیست اما در ایران این مبلغ بسیار قابل توجه است. یکی از شغل های پردرآمد ایران را بدون شک باید مربیگری و بازیگری در فوتبال دانست.
6. معلم کنکور
در واقع معلمین جزء اقشار کم درآمد در ایران هستند. حقوق دریافتی آنها به طور میانگین ۷۰۰ دلار در ماه برآورد میشود. ما در این جا راجع به معلمینی صحبت میکنیم که دانشآموزان را برای کنکور آماده میکنند. با توجه به رقابتی بودن موضوع کنکور، در ایران شغل معلمی و مشاور کنکور یکی از شغلهای پردرآمد ایران محسوب میشود.
7. بازیگری
بازیگری نیز یکی از شغلهای پردرآمد ایران است. با توجه به پر رونق شدن دوبارهی گیشههای فروش فیلم، میزان دریافت حقوق بازیگری نیز افزایش یافته است.
مخصوصاً برای افراد با استعداد و خوش قیافه. دستمزد بازیگری در سال های اخیر افزایش زیادی داشته و اگه دقت کنی متوجه میشی بازیگرهای مستعد و حرفه ای اکثراً در شرایط بسیار ایده آلی زندگی می کنن و هر چیزی که مردم عادی آرزوی داشتنش رو دارند در اختیار دارند.
8. وکالت
یکی از شلوغ ترین و پر طرفدار ترین رشته های دانشگاهی بین جوانان رشته وکالته و یکی از مهم ترین علت هایی که این رشته اینقدر طرفدار داره اینه که شغل وکالت یک شغل پردرآمد در ایران به حساب میاد. سرمایه ای که یک وکیل نیاز داره قدرت حافظه و هوشمندی بالاییه که باید داشته باشه تا بتونه یکی از افراد ثروتمند جامعه بشه.
با توجه به نرخ طلاق بالا در ایران، کسب و کار وکیلان پروندههای طلاق نیز رونق پیدا کرده است. از سال ۲۰۰۶ میزان طلاق در ایران دو برابر شده است. امروزه حدود ۲۰٪ ازدواجها به طلاق منجر میشود که در تهران این رقم به ۵۰٪ هم میرسد. به گفتهی یک نمایندهی مجلس در ایران، در هر دقیقه ۹ طلاق در ایران ثبت میشود. پس تعجبی ندارد که به همین میزان پروندههای طلاق وکیلان نیز افزایش یابد.
9. متخصص فناوری اطلاعات (IT)
بخش فناوری اطلاعات امروزه یک بخش رو به رشد در ایران است. به دلیل کمبود شرکتهای بینالمللی غالب، کارآفرینان ایرانی شروع به توسعه نسخههای محلی برای برنامههای کاربردی تلفن همراه و رایانهای محبوب و کاربردی جهانی کردهاند.
دیگر حتی در بقالی ها هم روزگار بدون کامپیوتر سر نمی شود. دنیا مدرن شده و در هر کسب و کاری نیاز به استفاده از کامپیوتر وجود دارد. بعضی مشاغل که حتی بدون این وسیله فلج می شوند، نمونه اش همین روزنامه نگاری که اگر کامپیوتر را از تحریریه ها بردارند همه از ناتوانی به گریه می افتند.
در ماه های واپسین سال گذشته بود که چند روزی استفاده از ای میل ها ناممکن شد. بعدها که کارشناسان حوزه فناوری در یک سایت خبری به تحلیل ماجرا پرداختند، آمارهای شگفت آوری از میزان خسارت های اقتصادی بابت همان چند روز مسدودشدن ای میل ها به دست آمد.در واقع امروز معاملات تجاری مهم و رد و بدل شدن پول در شبکه های بانکی داخل و خارج کشور توسط اینترنت و از طریق کامپیوتر صورت می گیرد. به این ترتیب برمی گردیم به سر خط ماجرا و همان متخصص های کامپیوتر.
10. واسطه گری شغلی با سود خالص
شغل واسطه گری یا دلالی در هر زمینه ای یکی از کم زحمت ترین و پر سود ترین مشاغل در ایران به شمار میاد. در شغل واسطه گری که نه سرمایه نیازه و نه اطلاعات و آموزش خاصی، می تونی با پیدا کردن مشتری برای چیزهای مختلف مثل خونه، ماشین یا هر نوع وسیله ای سود خالص بدست بیاری. شغل بازاریابی هم که این روزها خیلی فراگیر شده در حیطه همین واسطه گری قرار داره و در بازاریابی اگه بتونی با استفاده از فنون فروشندگی مشتری ها رو جذب کنی و فروش محصول رو بالا ببری پورسانت خوبی دریافت میکنند.
11. مزون عروس
این روزها شغلهای مرتبط با لوازم عروس افزایش رو به رشدی داشته است. با توجه به برگزاری جشنهای عروسی پرخرج، زیاد دور از ذهن نیست که برای لباس و تاج و زیورآلات عروس هم مبالغ بالایی خرج شود.
12. خلبانی
شغل خلبانی شغل حساس و با پرستیژی است و یکی از شغل های پردرآمد ایران محسوب میشود. البته لازم به ذکر است که خلبانها هر روز پرواز ندارند و تعداد پروازهای آنها در هفته ۳ یا ۴ بار است. اما این موضوع چیزی از حساس و پرخطر بودن شغل آنها کم نمیکند.
13. آرایشگری
آرایشگری خانمها امروزه یکی از شغل های پردرآمد ایران است. کارهای مربوط به مو، پوست و ناخن که هر ماهه انجام میشود حقوق خوبی برای آرایشگران فراهم کرده است.
یکی از پولساز ترین مشاغلی که یک خانم می تونه انجام بده انجام خدمات آرایشگریه. آرایش و گریم عروس، کاشت ناخن، پاکسازی پوست، اکستنشن و… در حال حاضر در کشورمون طرفداران زیادی دارن و آرایشگرانی که مشتری ثابت و روزانه دارند ثروت خوبی بهم میزنن و می تونن بعد از چند سال یک زندگی خوب و ایده آل داشته باشن.
14. بازار بورس
در گذشته مردم اطلاعات کمی راجع به بازار بورس داشتند و بیشتر پول خود را در بانک سپردهگذاری میکردند. امروزه با کاهش سود بانکها در ایران شاهد ورود قشر زیادی از مردم به بازار بورس هستیم. البته لازم به ذکر است که فعالیت در بازار بورس ایران به اندازهی بازارهای بورس سراسر جهان درآمدزا نیست.
15. کشاورزی و پرورش دام
یکی از شغل های پردرآمد ایران، پرورش قارچ است. این کار با سرمایهی اندک در سراسر ایران میتواند انجام شود، چرا که به صورت گلخانهای انجام میشود و نیاز به آب وهوای خاصی ندارد. علاوه بر این شغلهای نظیر پرورش بلدرچین، شترمرغ و انواع آبزیان نیز میتواند درآمد خوبی برای شما به ارمغان بیاورد.
16. سرآشپز
امروزه شاهد افزایش رستورانهای متنوع با منوهای خاص در سراسر ایران هستیم. سرآشپزان حرفهای در ایران درآمد خوبی دارند. البته لازم به ذکر است که برای رسیدن به درآمد خوب در شغل آشپزی باید بهترین باشید. آشپزهای معمولی چنین درآمدی کسب نمیکنند.
17. برنامهنویس و توسعه دهندهی وب
با توجه به حرکت جهانی به سمت دنیای اینترنت، اگر دانش کافی در این زمینه دارید به شما توصیه میکنیم وارد این حوزه از مشاغل شوید. از مزیتهای این قبیل شغلها این است که شما در آغاز فقط نیاز به یک سیستم کامپیوتری و اینترنت دارید تا درآمد بالایی کسب کنید.
18. تور لیدری
راهنمای تورهای گردشگری یا تورلیدری شغلی است که امروزه نیاز فراوانی برای آن حس میشود. با توجه به پتانسیل بالای گردشگری در ایران و افزایش روزافزون گردشگران داخلی و خارجی، شغل تورلیدری درآمد بالایی به خود اختصاص داده است.
از آن جایی که آمار ورود گردشگران به کشور به خصوص در شهرهای گردشگرپذیر آن مثل شیراز و اصفهان داغ تر شده است ، بازار تورلیدرها به خصوص راهنمای توریست های خارجی بسیار داغ شده است. راهنمای گردشگر یا تورلیدر شخصی است که با آشنایی و تسلط کامل بر نقاط گردشگری یک شهر از جمله اماکن تاریخی، بازارهای تجاری، جاذبه های طبیعت و … خصوصیات و تاریخچه مربوط به این اماکن را برای گردشگرانی که به آن محل سفر می کنند، توضیح داده و معرفی کند.
علاوه بر تورلیدرهای داخلی که حوزه کاری شان گردشگرانی هستند که بین شهرهای کشور سفر می کنند، برخی تورلیدرها هم وظیفه اطلاع رسانی و معرفی جاذبه های گردشگری و مدیریت سفر گردشگران خارجی از جمله برنامه ریزی زمانی برای گردش در شهر، رزرو هتل و … را بر عهده می گیرند و می توانند با آشنایی با یکی از زبان های خارجی، مرجع خوبی برای توریست های خارجی باشند. به خصوص در سال های اخیر که با توجه به ترمیم چهره ایران در سطح بین الملل آمار ورود گردشگران خارجی به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است. از سال 92 تا 95، حدود 20 میلیون گردشگر وارد ایران شده و بیش از 32 میلیارد دلار معادل 128 هزار میلیارد تومان درآمد برای صنعت گردشگری به وجود آورده است. درآمد تورلیدرها به نسبت میزان فعالیت روزانه شان رقم قابل اعتنایی می شود. به خصوص تورلیدرهای مسافران خارجی به دلار پول می گیرند و به ریال خرج می کنند.
19. مترجمی زبانهای خاص
با ورود کشورهای غیر انگلیسی زبان مثل چین و روسیه به بازارهای اقتصادی ایران، نقش مترجمان این زنان از اهمیت بیشتری برخوردار شده است، به طوری که اکنون بسیاری از شرکت های بازرگانی نیاز به برقراری ارتباط با کشورهای اقتصادی مانند چین و امارات از طریق مترجمان زبان نیاز دارند، به خصوص زبان چینی که از سرسختی و ناملموس بودن آن برای مردم دیگر کشورها، علاقه کمتری به فراگیری آن وجود دارد. به خصوص چینی ها که به واسطه خوی ملی گرایانه خود کمتر زبان انگلیسی می آموزند، بازار بسیار مناسبی برای مترجمان زبان چینی در کشورمان به وجود آورده اند.
به طور کلی زبان های کشورهای آسیای شرقی به واسطه این که قدرت های نوظهور اقتصادی محسوب می شوند، منبع درآمد مناسبی برای ایرانیان مترجم زبان است. از جمله زبان هایی هم که مغفول مانده و آینده ای چشمگیر را انتظار می کشد، مترجمی زبان هندی است. رشد همه جانبه کشور هند و توجه نکردن بازار ایران به این کشور توسعه یافته باعث شده ورود شرکت های هندی و برقراری ارتباط با ایران در آینده ای نزدیک بتواند بازار کار گسترده ای را برای مترجمان زبان هندی فراهم آورد.
با افزایش مهاجرت به کشورهای دیگر، بازار این قبیل شغلها در ایران داغ شده است. دانشجویان و افراد زیادی دیگری مدارک خود را برای ترجمه به مترجمان زبانهای خارجی میسپارند و در ازای دریافت زودتر از موعد، گاها هزینههای هنگفتی پرداخت میکنند.
20. مشاور و مدیر مالی
سیاست اقتصاد محور در ایران باعث شده که امروزه هر نهاد و سازمانی نیاز به مشاور و مدیر مالی داشته باشد. کسی که بر حوزهی سیاست و اقتصاد تسلط داشته باشد و بتواند نهادها را در راستای سودآوری اقتصادی هدایت کند.
21. بازاریابی
بازاریابی یکی از شغل های پردرآمد ایراندر این روزها به شمار میآید. بازاریابهای موفق در ماه مشتریان زیادی جذب میکنند و به ازای هر یک پورسانت دریافت میکنند. این شغل نیازمند روابط عمومی بالایی است.
جمعبندی
میزان درآمد یکی از معیارهای مهم برای انتخاب شغل است. قطعا قبل از ورود به هر حوزهی شغلی باید استعدادهای خود را بشناسید و اطلاعات لازم برای ورود به آن شغلها را جمعآوری کنید. مشاغل خانگی پر درآمدی نیز وجود دارند و افرادی مانند دانشجویان میتوانند از آن درآمدزایی کنند. به همین خاطر پیشنهاد میکنیم با مشاغل خانگی پردرآمد برای زنان و مشاغل خانگی پردرآمد برای آقایان نیز آشنا شوید. اگر شما نیز مشاغل پردرآمد دیگری را در ایران دیگری میشناسید و یا آنها را امتحان کردهاید، تجربیات خود را در بخش ارسال پیام با ما و سایر خوانندگان در میان بگذارید.
اولین دیدگاه را شما برای این آگهی ثبت کنید