ارز دیجیتال پالیگان Matic چیست و آیا ارزی آیندهدار است؟
- پنجشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۰
- 2,178 بازدید
- اخبار کریپتو
اگر جزو فعالان بازار ارزهای دیجیتال باشید، بدون شک طی یک سال گذشته میزان رشد ارز دیجیتال پالیگان توجه شما را به سمت خود جلب کرده است. در واقع ارز دیجیتال پالیگان، توکن یکی از پیشرفتهترین شبکههای بلاکچین است که قصد دارد تحولی در دنیای رمزارزها ایجاد کند.
شبکه بلاکچین پالیگان باهدف تسهیل ارتباط بین شبکههای بلاکچین اتریوم ایجاد شده که میتواند بستر کاری و ارتباطی را برای این شبکهها تسهیل نماید. همین مورد سبب شده تا عنوان اینترنت بلاکچینهای اتریوم را به آن اعطا نمایند.
افزون بر این موارد شبکه پالیگان قصد دارد تا بخشی از عمدهترین مشکلات بلاکچین اتریوم را برطرف نماید و تا حدودی هم در این مسیر موفق بوده است.همین موفقیت هم موجب رشد بالای توکن آن شد.
شبکه و ارز دیجیتال پالیگان چیست؟
شبکه پالیگان در ابتدا با نام متیک نتورک (Matic Network) عرضه شد. این شبکه در تلاش است تا راهکاری امن برای اتصال و تعامل شبکههای بلاکچین با همدیگر ایجاد کند. هدف اصلی این پروژه رفع مشکلات اساسی اتریوم یعنی عدم مقیاسپذیری، توان عملیاتی محدود، کارمزد بالا، تراکنشهای معوقه و البته سرعت پایین آن است.
به همین منظور هم یک سایدچین یا لایه دوم ویژه برای آن طراحی شده که تراکنشها و البته قراردادهای هوشمند اتریوم را بر بستر آن انجام میدهد. این لایه در حقیقت تأییدیههای برون زنجیرهای را با امنیت و البته سرعت بسیار بالایی انجام میدهد.
همین مورد سبب میشود که دیگر برای تأیید تکتک تراکنش یا قراردادها نیازی به پروسه طولانی ساخت بلاک نباشد. چرا که تمام آنها خارج از زنجیره اصلی و بر روی یکلایه دوم انجام میشود.
از زمان عرضه این شبکه تا فوریه 2021 قیمت توکن آن همچنان در یک محدوده اندک قرار داشت. دلیل این موضوع شک و تردید سرمایهگذاران نسبت به دستیابی این شبکه به اهداف خود بود. اما در این ماه تیم توسعهدهنده، از تکنولوژی لایه دوم خود تحت عنوان 2 Ethereum Matic Network رونمایی کرد و آن را با نام تجاری پالیگان عرضه نمود.
این لایه از یک تکنولوژی بسیار پیشرفته موسوم به پلاسما استفاده میکند که میتواند سرعت و امنیتی تراکنشها و قراردادها را افزایش دهد. همین مورد هم سبب شد تا بعد از این تاریخ، قیمت ارز پالیگان رشد بسیار بالایی را تجربه نماید.
تاریخچه ارز پالیگان
ارز پالیگان در اکتبر 2017 و توسط دو برنامهنویس حرفهای بلاکچین ایجاد شد. این دو در شهر بمبئی هند فعالیت خود را شروع کردند و یک مشاور تجاری باسابقه هم آنها را همراهی کرد.
نخستین شخص در بین این تیم جنتی کنانی (Jaynti Kanani) است. او یکی از حرفهایترین برنامهنویسان بلاکچین است که در حال حاضر در سمت مدیرعامل پالیگان فعالیت میکند. او در سال 2019 نقش اساسی در توسعه پروتکلهای web 3 ،Wallet Connect و البته پلاسما اتریوم داشت.
نفر دوم این تیم سندیپ یانیوال (Sandeep Nailwal) است که او هم بهعنوان یکی از توسعه دهندگان مطرح شبکههای بلاکچینی قلمداد میشود. او در حال حاضر مدیر ارشد شبکه پالیگان بوده و وظیفه برنامهنویسی را در آن بر عهده دارد. سندیپ پیش از این بهعنوان مدیر اجرایی Welspun و مدیرعامل Scope Weaver فعالیت داشته است.
انوراک آرجون (Anurag Arjun) سومین عضو از این تیم میباشد. او تنها شخصی است که مهارتی در زمینه برنامهنویسی ندارد، اما در عوض تجربه زیادی در امور اقتصادی دارد.
این موضوع سبب شده تا بهعنوان مشاور تجاری این پروژه منصوب شود. او پیش از این در شرکتهای مطرحی همچون SNL Financial ،Dexter Consultancy و IRIS Business فعالیت داشته است. همین مورد سبب شده تا شناخت مناسبی از دنیای ارزهای دیجیتال پیدا کند.
این تیم که کاملکننده همدیگر هستند، قصد دارند تا توکن پالیگان را بعد از بیتکوین و اتریوم به سومین ارز موجود در بازار تبدیل نمایند. البته آنها تا این لحظه هم توانستهاند به موفقیت مناسبی برسند چرا که در طی چند سال گذشته توانستهاند توکن خود را به مقام 18اٌم بازار برسانند که بسیار منحصربهفرد است.
البته حجم زیادی از این موفقیت مرهون آپدیتی بود که آنها در فوریه سال جاری بر روی شبکه بلاکچین خود اعمال کردند. چرا که این کار باعث رشد 125 درصدی آن در طی یک ماه شد.
معماری شبکه پالیگان پالیگان
یکی از مهمترین مؤلفههایی که موجب رشد و پیشرفت شبکه پالیگان شده، معماری منحصربهفرد آن میباشد. طراحان برای این شبکه چهار لایه مختلف تعبیه کردهاند که هرکدام از آنها ویژگی و البته ساختار منحصر به خود را دارند. برای انجام فعالیت باید حتماً اقداماتی در دولایه صورت گیرد.
اما دولایه دیگر آن برای امور جانبی است و در برخی از موارد اجرا نمیشود. به عبارت سادهتر دولایه آن اجباری و یکلایه هم اختیاری است. ما در ادامه این لایهها را خدمت شما عزیزان شرح دادهایم.
لایه اتریوم (Ethereum Layer): این لایه را میتوان بهعنوان یکی از اصلی ترین لایهها برای ارتباط با بلاکچینهای اتریوم در نظر گرفت. در حقیقت این لایه دارای تعدادی از قراردادهای هوشمند است که همگی در بستر اتریوم اجرا میشوند.
ارتباط بین اجزا شبکه پلیگان و بلاکچین اصلی اتریوم از طریق این لایه فراهم میشود. افزون بر این موارد، تمام تراکنشها و استکینگ ها نیز بر روی این لایه قرار میگیرد که بررسی قطعیت هر تراکنش را بر عهده دارد.
لایه امنیتی (Security Layer): این لایه در حقیقت باعث افزایش امنیت بلاکچین میشود. وجود این لایه کمک میکند تا زنجیره های بلاکچین بتوانند از یک حفاظ امنیتی بیشتر استفاده نمایند. البته باید عنوان کنیم که این لایه به همراه لایهی اتریوم اختیاری است و نیازی نیست که تمام تراکنشها آن را طی نمایند. با این وجود نمیتوان تأثیر این لایه در اعتبارسنجی و کنترل بهتر تراکنشها را نادیده گرفت.
لایه شبکههای پالی گان (پالیگان Networks Layer): این لایه را میتوان نخستین مرحله اجباری در این شبکه تلقی نمود. در حقیقت این لایه را میتوان بهعنوان بلاکچین اصلی پالیگان در نظر گرفت که اقداماتی همچون تولید بلاک یا تأیید آنها را انجام میدهد. افزون بر این موارد اجماع نودهای داخلی و تلفیق بلاکهای داخل زنجیره نیز بر روی این لایه صورت میگیرد.
لایه اجرا (Execution Layer): این لایه را میتوان آخرین لایه بلاکچین پالیگان در نظر گرفت که طی نمودن آن اجباری است. این لایه یک نوع EVM یا ماشین مجازی اتریوم میباشد که وظیفه تفسیر و اجرای تراکنشهای این بلاکچین را برعهده دارد. همین مورد هم سبب شده تا اهمیت بالایی نسبت به سایرین داشته باشد.
تکنولوژیهای شبکه پالیگان
شبکه پالی گان دارای تکنولوژیها و البته امتیازات بسیار منحصربهفردی است که آن را برای انجام وظایفش مناسب کرده است. در واقع این شبکه دارای طیف زیادی از فناوریهای نوین است که باعث شده تا پالیگان به یکی از بهترین بلاکچینهای موجود در اکوسیستم بدل شود.
این تکنولوژیها در کنار همدیگر سعی میکنند تا اتریوم را به یک سیستم سریع و یکپارچه تبدیل نمایند. افزون بر این موارد آنها میتوانند سرعت تراکنش و مقیاسپذیری بلاکچین اتریوم را به حداکثر رسانده و امنیت آن را حفظ نمایند. برخی از این فناوریها به شرح زیر است.
زنجیره پلاسما
زنجیره پلاسما را میتوان بهعنوان یکی از بهترین و البته منحصربهفردترین فناوریهای بلاکچین پالیگان در نظر گرفت. این زنجیره امکان ایجاد و تأیید بلاکها را خارج از زنجیره بلاکچین اتریوم فراهم میکند.
همین مورد باعث میشود تا فرایند تأیید تراکنشها با سرعت بیشتری انجام شود. لازم به ذکر است که ایجاد چنین تکنولوژی به توصیه ویتالیک بوترین، خالق اتریوم ایجاد شده است.
فناوری Optimistic Rollups
این تکنولوژی را میتوان بهعنوان یکی از بهترین مزیتهای پالیگان در نظر گرفت که تأثیر زیادی در افزایش سرعت این شبکه داشته است. این تکنولوژی در لایه دوم پیاده میشود و بر اساس آن دخالت کاربر و البته نودها به حداقل میرسد.
در حقیقت این تکنولوژی تمام تراکنشها را بهعنوان معتبر تشخیص میدهد و تنها زمانی نیاز به تأیید و یا دخالت کاربران است که یک تراکنش جعلی مشاهده شود.
این فناوری در کنار موارد دیگر سبب شده تا سرعت تأیید هر بلاک در شبکه پالیگان به کمتر از دو ثانیه برسد. به همین جهت هم بوده که طی یک ثانیه، 65 هزار تراکنش را تأیید میکند. این در نوع خود یک انقلاب در زمینه سرعت شبکه اتریوم بهحساب میآید.
الگوریتم اثبات سهام
خود شبکه پالیگان در حقیقت یک زنجیره جانبی از اتریوم است و به همین جهت هم بوده که الگوریتم تأیید بلاک آن هم مانند اتریوم بر اساس اثبات سهام کار میکند.
وجود این الگوریتم باعث میشود تا امنیت موجود در شبکه اتریوم، بهوضوح در پالیگان هم دیده شود. البته باید عنوان کنیم که خود زنجیره پالیگان تحت عنوان Matic PoS شناخته میشود اما درهرحال این شبکه یک زنجیره جانبی از خود اتریوم است.
فناوری ZK-rollups
این تکنولوژی هم از دیگر مواردی است که توانسته مقیاسپذیری و سرعت پالیگان پالیگان را افزایش دهد. در واقع این فناوری جمعبندی و تأیید بخش زیادی از تراکنشها به خارج از زنجیره اصلی انتقال میدهد.
از طرفی دیگر این تکنولوژی دادههای موجود در هر تراکنش را تا حد زیادی کاهش میدهد. این مورد به نوبه خود باعث صرفهجویی در منابع محاسباتی و البته هزینههای نهایی میشود.
مزایای شبکه پالیگان پالیگان
شبکه پالیگان دارای مزیتهای منحصربهفرد فراوانی است که آن را نسبت به سایر شبکههای دیگر متمایز میکند. در حقیقت این شبکه توسط افرادی توسعهیافته که به خوبی با اشکالات موجود در شبکه اتریوم آشنایی داشتهاند. از طرفی دیگر از دانش و ایدهی لازم برای رفع آنها هم برخوردار بودهاند.
ترکیب این دو موضوع در کنار همدیگر سبب شده تا این شبکه مزایای مختلفی را داشته باشد. ما در ادامه چند مورد از این مزیتها را خدمت شما عزیزان بیان کردهایم.
سرعت عملیاتی: یکی از مهمترین مشکلات شبکه اتریوم، سرعت بسیار پایین آن است. اما پالیگان توانسته بهسرعت بسیار بالایی برسد. این شبکه توانسته به نرخ 65 هزار تراکنش در ثانیه (TPS) برسد. این موضوع در نوع خود یک امتیاز بسیار منحصربهفرد است.
مقیاسپذیری: شبکه پالیگان تراکنشهای موجود در بستر اتریوم را در سایدچین خود انجام میدهد. این کار باعث میشود تا تراکنشها با سرعت بالاتری انجام شوند و این در نوع خود مشکل عدم مقیاسپذیری اتریوم را برطرف میکند.
امنیت عالی: امنیت از دیگر مزیتهای منحصربهفردی بوده که موجب محبوبیت ارز دیجیتال پالیگان شده است. در حقیقت این شبکه برای تأیید بلاکها از همان روش اثبات سهام اتریوم استفاده میکند. از طرفی دیگر خود اپراتورهای این شبکه نیز در بستر اتریوم بهعنوان سهام گذار (استیکر) شناخته میشوند. این موضوع باعث شده تا امنیت بالای اتریوم هم در داخل شبکه پالیگان دیده شود.
داشتن سایدچین عمومی: ساید چینهای موجود در شبکه پالیگان عمومی هستند. بدینجهت استفاده از آنها نیاز به کسب اجازه ندارد. خود سایدچینها نیز میتوانند بهصورت همزمان از چندین پروتکل پشتیبانی نمایند.
این در حالی است که اغلب برنامههای غیرمتمرکز دارای سایدچین یا زنجیره خصوصی هستند. این موضوع به نفوذ بیشتر شبکه پالیگان کمک میکند.
تجربه کاربری روان: UX موجود در شبکه پالیگان روان بوده و کار با آن بسیار ساده است. در این نوع خود باعث محبوبیت بیشتر نزد توسعه دهندگان شده است.
امنیت شبکه پالیگان
شبکه پالیگان سعی داشته امنیت را در بالاترین سطح ممکن نگه دارد. همین مورد هم سبب شده تا راهکارهای مختلفی را برای آن تعیین نماید. نخستین اقدام این شبکه، استفاده از روش اثبات سهام اتریوم بهعنوان زنجیره جانبی میباشد.
در حقیقت پالیگان خود یک الگوریتم اثبات سهام به نام Matic PoS دارد که انشعابی از زنجیره اصلی اتریوم است. این موضوع سبب شده تا این شبکه از امنیت بالای موجود در شبکه اتریوم برخوردار شود.
استکینگ هم از دیگر شیوههای رایج تأمین امنیت اثبات سهام است که در شبکه بلاکچین پالیگان هم دیده میشود. در این روش افرادی که میخواهند بهعنوان اعتبارسنج وارد شبکه شوند، بایستی ارز ماتیک یا همان پالیگان خود را بهعنوان وثیقه در شبکه قرار دهند. البته آنها میتوانند دوباره به عنوان پاداش توکن دریافت نمایند. این روش باعث میشود تا تعداد نودهای شبکه افزایش یابد.
افزون بر این موارد لایه دوم شبکه پالیگان که محل تشکیل بلاک است، میزان بیشتری از تمرکززدایی را دارد. در این لایه از روشهای ضد تقلب مختلفی برای قطعیت بخشیدن به شبکه استفاده میشود. همین مورد باعث میشود امنیت این شبکه هم در حد بالایی باقی بماند.
رقبای پالیگان
شبکه پالیگان در حقیقت خود را بهعنوان یک راهکار لایه دوم معرفی میکند که از تکنولوژی پلاسما استفاده میکند. در حقیقت این شبکه میخواهد برای افزایش مقیاسپذیری و سرعت عمل اتریوم، تراکنشهای آن را به لایه دوم انتقال دهد. با این کار بخش زیادی از مشکلات اتریوم نظیر توان عملیاتی پایین و کارمزدهای بالا برطرف میشود.
اما باید عنوان کنیم که پالیگان تنها پروژهای نیست که چنین هدفی را دنبال میکند. پروژههای دیگری نظیر پولکادات و کازموس هم جزو مطرحترین برنامههایی هستند که برای دستیابی به این هدف خلق شدهاند.
بدیهی است که در این مسیر هر پروژهای که بتواند عملکرد بهتری داشته باشد، با استقبال و درنتیجه افزایش قیمت بیشتری مواجه میشود. این موضوع سبب شده تا در بین این سه پروژه، رقابتهای مختلفی شکل گیرد.
توسعه دهندگان پالیگان سعی کردهاند تا راهکارها و برنامههای مختلفی را برای موفقیت در این رقابت ارائه دهند. این تیم سازگاری با ماشین زمان اتریوم یا همان EVM را بهعنوان یک نقطه قوت عالی برای موفقیت در این مسیر قلمداد میکنند. این موضوع برای برنامهنویسانی که با زبان سالیدیتی (Solidity) درحال توسعه پروژههای خود هستند، بهعنوان یک مزیت منحصربهفرد لحاظ میشود.
افزون بر این مواد خود پالیگان هم سعی کرده تا پروژههای مختلفی را بر بستر خود ایجاد کرده یا دستکم شرایط را برای برنامهنویسان فراهم نماید. این موضوع سبب شده تا طی چند سال گذشته پروژههای مختلفی بر بستر این بلاکچین ایجاد شود. از جمله این پروژهها میتوان به Polymarket اشاره نمود که یک پلتفرم پیشبینی بسیار جذاب و حرفهای است.
Aave Gotchi هم یک بازی کالکتیبل بر پایه توکنهای NFT میباشد که بر بستر شبکه پالیگان ایجاد شده است. EasyFit هم از دیگر پروژههایی است که در این بستر خلق شده و یک پلتفرم دیفای به حساب میآید.
وجود این پروژهها سبب شده تا متیک نتورک یا همان پالیگان، نسبت به رقبای فعلیاش برتریهای خاصی داشته باشد. اما باید عنوان کنیم که هنوز برای کنار زدن آنها راه درازی در پیش دارد.
توکنهای در گردش متیک یا پالیگان
شبکه پالیگان برای پرداخت کارمزدهای خود یک توکن تحت عنوان متیک (Matic) دارد که البته در سال جاری به پالیگان تغییر نام داد. این ارز در شبکه ERC20 عرضه شده و به عبارتی بر روی بستر اتریوم قرار دارد. تیم توسعهدهنده عنوان کرده که تنها 10 میلیارد توکن در دنیا عرضه خواهد شد.
اولین دیدگاه را شما برای این آگهی ثبت کنید